Herstel na zwanger

IK WIL EEN VRIJBLIJVEND GRATIS KENNISMAKING VIA TELEFOON!

Heb je vragen over jouw situatie of ben je benieuwd naar wat het beste bij je past? Wil je mij leren kennen voordat we gaan samenwerken?

Bevallen en nu?

Gefeliciteerd, je bent bevallen! Wat is het toch een wonder van de natuur dat we gezegend worden met kinderen. Dat een zaadcel en een eicel er uiteindelijk voor zorgen dat er een klein mensje ontstaat. Als je daar beter over na gaat denken dan kan het niet anders dan dat je beseft dat dit veel “kost”. 

9 maanden lang functioneert je lichaam voor 2. Via de navelstreng delen de moeder en de baby via het bloed voedingsstoffen. Daarom heeft de voeding en leefstijl van de moeder veel invloed op de baby. Maar op nadat je bevallen bent heeft dit nog invloed, zeker als je borstvoeding geeft. Omdat je via de borstvoeding je baby voedt en alle bouwstoffen geeft die het nodig. Wat je in deze periode eet en hoe goed je voor jezelf zorgt heeft een directe invloed op de baby. 

Wil je de beste moeder zijn die je kunt zijn? Dan zul je goed voor jezelf moeten zorgen. Want zoals in het vliegtuig zet je eerst zelf je zuurstofmasker op voordat je dat bij je kind doet. 

Herstel

Na de bevalling is er vooral focus voor de baby. Alles is nieuw en er moet gezocht worden naar een nieuwe balans, een nieuwe normaal. Maar eigenlijk is deze periode ook de periode van je herstel. Want wat vraagt het ook ontzettend veel van ons lichaam, een zwangerschap en aansluitend een bevalling. 

Zoals ze zeggen 9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren. Dit geldt voor iedere vrouw. Daarnaast ligt het er aan hoe je zwangerschap is gegaan. En natuurlijk is je herstel ook afhankelijk van wat voor bevalling je hebt gehad. Maar het staat vast dat je de tijd moet nemen om op te knappen. 

De eerste periode na de bevalling is vaak ook een periode van weinig slaap. Dat helaas een averechts effect heeft op herstel. In de nacht als je slaapt is je lichaam hard aan het werk. Je immuunsysteem zorgt er in de nacht o.a. voor dat ziekteverwekkers worden opgespoord. Maar ook je hersenen worden in de nacht “gewassen”.

Nooit meer de oude?

Zoals hierboven beschreven is het goed om de tijd te nemen voor je herstel. Maar sommige vrouwen ervaren dat zij nooit meer de oude zijn geworden. Dat de zwangerschap en/of bevalling zoals impact heeft gehad dat je energieke zelf niet meer is terug gekomen. 

Je kunt klachten ervaren zoals weinig energie, snel ziek, kort lontje, slechte slaap, snel gestresst. Maar zijn dit dingen die er (op lange termijn) bijhoren? Moet je genoegen nemen met de situatie zoals die is?

Door je gezondheid onder de loep te nemen kun je kijken waar jij nog kunt zorgen voor een betere balans. Hoe kun je je lichaam het beste ondersteunen? En kun je vanuit daar de beste versie van jezelf zijn. Dit komt natuurlijk ook ten goede aan je moederschap!

meten = weten

Je wilt zorgen voor zo goed mogelijk herstel zodat je de beste moeder kunt zijn voor je kind. Dan is het belangrijk om te kijken naar wat je lichaam nodig heeft.
Ik werk daarom met de EMB bloedtest omdat deze test mij de mogelijkheid geeft om een uitgebreid beeld te krijgen van je gezondheid.
De EMB bloedtest geeft o.a. inzicht in:
  • Vitaminen en mineralen, Omega 3
  • Hormonen
  • Darmgezondheid
  • Voedingsintoleranties
  • Stressparameters
Daarnaast werk ik met een uitgebreide intake en dit samen zorgt ervoor dat ik een behandelplan op kan stellen. 

Online!

Wil je alles graag online doen omdat je niet veel tijd hebt of niet in de buurt woont. Dat kan!

Je krijgt van te voren alles opgestuurd wat nodig is voor het bloed prikken. 

Het eerste consult (de intake) vindt plaats via ClickDoc (videobellen). Ik kan zelfs met je meekijken terwijl je de vingerprik zelf uitvoert. Of je krijgt een instructievideo toegestuurd. 

Het tweede consult vindt plaats via ClickDoc (videobellen). We bespreken de uitslag en het behandelplan. Je krijgt voldoende handvaten waarmee je de komende maanden aan de slag kunt. 

We kunnen altijd eerst een kennismakingsgesprek inplannen zodat je/jullie kunnen kijken of dit de juiste weg is. Ook kan ik dan alle eventuele vragen beantwoorden. 

Stuur mij meer informatie!