Niet zwanger?

IK WIL EEN VRIJBLIJVEND GRATIS KENNISMAKING VIA TELEFOON!

Heb je vragen over jouw situatie of ben je benieuwd naar wat het beste bij je past? Wil je mij leren kennen voordat we gaan samenwerken?

Wat als het niet lukt

Voor veel mensen gaat zwanger worden vanzelf, het is dan ook een natuurlijk proces wat bij het leven hoort. Maar wat als het niet vanzelf gaat en de natuur het af laat weten? En de twijfel steeds meer toeslaat of het wel gaat lukken. Alweer niet zwanger?

Helaas is ook dit de realiteit. Niet zwanger kunnen worden of het krijgen van een miskraam zijn veelvoorkomend. Na verloop van tijd kun je hulp zoeken in het medische circuit zoals bijvoorbeeld ICSI , IUI en IVF. Dit zijn pittige trajecten en geven ook geen garantie voor zwanger worden. 

En wat mij betreft kun je zelf (met wat hulp) nog een hele hoop doen om te zorgen dat je vruchtbaarheid toeneemt en je lichaam een volledige zwangerschap kan voltooien. En dan moeten we starten bij de basis. 

de basis voor ons lichaam

De gezondheid van de toekomstige ouders is de basis van vruchtbaarbeid. Hoe beter de gezondheid is van de toekomstige ouders, hoe meer kans op een succesvolle zwangerschap. 

‘Gezondheid is niet het afwezig zijn van ziekte’. Daarmee bedoel ik dat je niet ziek hoeft te zijn om ongezond te zijn. Ik werk graag preventief aan gezondheid. Dus niet wachten totdat je ziekt wordt om met je gezondheid aan de slag te gaan maar kijken hoe je het beste uit jezelf kunt halen. 

Door middel van voeding en leefstijl kun je namelijk al een heel positief effect hebben op je gezondheid. We gaan aan de slag met het optimaliseren van je gezondheid waardoor je lichaam beter kan functioneren en de vruchtbaarheid verbetert. Dit kan zowel voor de vrouw als voor de man, want beiden zijn even belangrijk in het vruchttbaarheidsproces.  

meten = weten

Wat is er allemaal van invloed op onze vruchtbaarheid? En wat zou je eigenlijk van je lichaam moeten weten voordat je uberhaupt denkt aan gezinsuitbreiding?

Er zijn een aantal dingen die veel invloed hebben op onze vruchtbaarheid waar je misschien nog niet eerder bewust van was. Te denken aan:

  • Vitaminen en mineralen tekorten
  • Omega 3-6 balans
  • Darmgezondheid
  • Vaginale gezondheid
  • Stress
  • Menstruatiecyclus en ovulatie
  • Leefstijlfactoren
  • Omgevingsfactoren
 
Wist je bijvoorbeeld dat een vaginale schimmelbelasting ervoor kan zorgen dat de zaadcellen worden aangetast? En dat je dus goede kwaliteit eicellen en zaadcellen kunt hebben maar je toch vruchtbaarheidsproblemen kunt ervaren. 
Of wist je dat door middel van van de juiste voeding en leefstijl kunt zorgen voor een betere ovulatie? Waardoor je dus meer kans hebt op een succesvolle bevruchting. 
En wist je dat te hoge stress belasting een veel voorkomende oorzaak is van verminderde vruchtbaarheid? Een lichaam moet in ontspanning zijn om vruchtbaar te zijn. Vanuit de natuur gezien is voortplanten iets wat alleen plaats kan vinden als er geen “gevaar” is.
Ik werk daarom met de EMB bloedtest omdat deze test mij de mogelijkheid geeft om een uitgebreid beeld te krijgen van je gezondheid. Daarnaast werk ik met een uitgebreide intake en dit samen zorgt ervoor dat ik een behandelplan op kan stellen. 

Begin op tijd

Begin op tijd om je lichaam voor te bereiden op een zwangerschap. En daarmee doel ik niet op leeftijd! Maar geef jezelf de tijd om eerst een optimale gezondheid te creëren voordat je probeert zwanger te worden. 

Wist je dat de eicel en zaadcel die bij elkaar komen tot een zwangerschap al ongeveer 90 dagen voor bevruchting klaar gemaakt zijn? Dus dat het daarom goed is om minimaal een half jaar voor bevruchting al te starten met de voorbereiding. 

En wist je dat de baby in de buik alle voedingsstoffen binnenkrijgt via de moeder? Dus dat het goed is voor de moeder om eventuele tekorten in vitaminen en mineralen aan te vullen voor de zwangerschap zodat je voldoende hebt om aan je baby te geven. Dit geldt natuurlijk ook voor de mannen die in de voorbereiding kunnen zorgen voor een hoge kwaliteit zaadcellen. Daarom kun je ook van de mogelijkheid gebruik maken om samen de EMB bloedtest te doen: EMB bloedtest Niet zwanger? DUO

Een goede voorbereiding is het halve werk! 

het 'Pre-zwanger
schaps'-plan

Het ‘Pre-zwangerschaps’-plan bevat 10 hoofdstukken aan kennis over vruchtbaarheid. Je leert alle ins en outs over vruchtbaarheid voor zowel de vrouw als de man. Van uitleg over de menstruatiecyclus en ovulatie, de juiste voeding, hormonen, de invloed van stress en supplementen. Alles in een handleiding om je volledige te kunnen voorbereiden op een zwangerschap. 

Want er wordt wel vaak verteld wat je niet moet doen. Zo zijn de adviezen als stoppen met roken en geen alcohol drinken wijdt verspreid. Maar zou je niet graag willen weten wat je wel kunt doen? Waar heb je zelf invloed op en waar kan je mee aan de slag? 

Je kunt hier een gratis hoofdstuk downloaden zodat je vandaag nog aan de slag kunt met de eerste stappen!

Online!

Wil je alles graag online doen omdat je niet veel tijd hebt of niet in de buurt woont. Dat kan!

Je krijgt van te voren alles opgestuurd wat nodig is voor het bloed prikken. 

Het eerste consult (de intake) vindt plaats via ClickDoc (videobellen). Ik kan zelfs met je meekijken terwijl je de vingerprik zelf uitvoert. Of je krijgt een instructievideo toegestuurd. 

Het tweede consult vindt plaats via ClickDoc (videobellen). We bespreken de uitslag en het behandelplan. Je krijgt voldoende handvaten waarmee je de komende maanden aan de slag kunt. 

We kunnen altijd eerst een kennismakingsgesprek inplannen zodat je/jullie kunnen kijken of dit de juiste weg is. Ook kan ik dan alle eventuele vragen beantwoorden. 

Stuur mij meer informatie!