Stoppen met de pil

Denk jij weleens na over het stoppen met de pil? Vast wel, want anders kom je niet op deze pagina terecht. Weet dat je niet de enige bent. En dat steeds meer jonge vrouwen vragen stellen bij het gebruik van anticonceptie. Daarnaast zijn er ook steeds meer vrouwen die klachten ervaren van langdurig pilgebruik. Ik wil graag met je meedenken over een andere oplossing!

IK WIL EEN VRIJBLIJVEND GRATIS KENNISMAKING VIA TELEFOON!

Heb je vragen over jouw situatie of ben je benieuwd naar wat het beste bij je past? Wil je mij leren kennen voordat we gaan samenwerken?

Anti-conceptie

Anticonceptie is voor veel vrouwen een routinematig aspect van hun leven geworden, vaak zonder volledig stil te staan bij de impact ervan op het lichaam. Het gebruik van anticonceptiemethoden, zoals de pil en spiraal, is niet alleen gericht op zwangerschapspreventie maar wordt ook ingezet voor het aanpakken van andere gezondheidskwesties, zoals huidproblemen en menstruatieklachten. Het is echter belangrijk te begrijpen dat anticonceptie invloed kan hebben op het lichaam op manieren die verder reiken dan alleen het voorkomen van zwangerschap.

Veel vrouwen nemen de pil jarenlang zonder te overwegen wat de langetermijn effecten kunnen zijn. Een zorgwekkend aspect van pilgebruik is het vaak doorslikken van de pil, zonder regelmatige pauzes. Hoewel dit kan worden gedaan om menstruatieklachten te verminderen, is het belangrijk te begrijpen dat het doorslikken van de pil niet zonder risico’s is. Menstruatie is een natuurlijk proces dat helpt bij het reinigen van de baarmoeder en het handhaven van een gezonde hormonale balans.

Het is van groot belang dat vrouwen, voordat ze beslissen anticonceptie te gebruiken, goed geïnformeerd zijn over de mogelijke gevolgen en bijwerkingen. Dit is iets waar nog steeds niet genoeg aandacht voor is. Terwijl steeds meer bewuste vrouwen zoeken naar alternatieven omdat de nadelige effecten van langdurig pilgebruik steeds meer aan het licht komen. 

Nadelen van anti-conceptie

Het is belangrijk op te merken dat de reactie op anticonceptiepillen sterk individueel kan zijn. Niet alle vrouwen zullen dezelfde bijwerkingen ervaren en sommige vrouwen verdragen de pil heel goed.

Er is helaas wel een hele opsomming aan nadelige effecten bij gebruik van de anticonceptiepil zoals:

  • Hormonale schommelingen
  • Gewichtsveranderingen
  • Verhoogd risico op bloedstolsels
  • Veranderingen in stemming
  • Verlaagd libido
  • Migraine en hoofdpijn
  • Veranderingen in de menstruatie
  • Verminderde nutrientopname

stoppen met de pil

Je hebt besloten of misschien twijfel je nog om te stoppen met de pil. Hoelang heb je de pil gebruikt? En wat heeft die periode gedaan met je gezondheid en je hormonale balans?

Want tijdens het gebruik van de anticonceptie pil kun je nadelige effecten hebben maar die kunnen ook zeker ontstaan nadat je stopt. Je lichaam moet weer opzoek naar een nieuwe balans. En klachten waar je lang geen last van hebt gehad kunnen ineens weer tevoorschijn komen, zoals hevige menstruaties of PMS. Je moet er vanuit gaan dat het 6 maanden tot 1,5 jaar kan duren voordat je lichaam weer in balans is. Het is niet raar dat de moed dan in je schoenen zakt en je twijfelt of dit wel de juiste keuze was. 

In deze fase is het goed om je lichaam extra te ondersteunen en de gevolgen van het pilgebruik aan te pakken. Zodat je je lichaam geeft wat het nodig heeft en je zo min mogelijk klachten krijgt. Het ‘Stoppen met de pil’-plan kan je daarbij helpen. In deze handleiding vindt je alles wat je moet weten als je stopt met de anticonceptie pil. 

Download gratis

Het ‘Stoppen met de pil’-plan bevat 8 hoofdstukken. Waarbij allerlei verschillende thema’s behandeld worden zoals voeding, leefstijl, stress en beweging. Je krijgt dus een holistische aanpak die ervoor gaat zorgen dat je je gezondheid en hormonale balans weer helemaal op orde krijgt. 

Om je te laten kennismaken met het plan kun je hier het eerste hoofdstuk gratis downloaden. 

EMB bloedtest

Wil jij gaan voor de persoonlijke aanpak en weten wat jouw lichaam specifiek nodig heeft? Dan adviseer ik de EMB bloedtest te doen. Deze test geeft inzicht in je gehele gezondheid en vanuit daar kan ik je persoonlijk adviseren over wat je lichaam nodig heeft. Je krijgt het ‘Stoppen met de pil’-plan gratis bij de EMB bloedtest bij Stoppen met de pil. Zo kun je de kennis uit het plan ook persoonlijk toepassen.

Stuur mij meer informatie!